Automaat spoelen en reinigen

Wanneer u een automaat rijdt, is het erg belangrijk om de automatische versnellingsbakolie regelmatig te vervangen. Maar met alleen vervangen bent u er nog niet, want dan wordt alleen de olie afgetapt die nog aanwezig is in de carterpan. Om de achtergebleven olie uit de koppelomvormer, megatronic of zelfs uit de automaat transmissie te krijgen is het (statisch) spoelen en reinigen van uw automaat ook van belang.

Bij het spoelen wordt er een machine aan uw automaat aangesloten, waarna uw auto op temperatuur gebracht wordt. Hierdoor wordt de olie rond de 75 graden, wat de ideale temperatuur is om uw automaat te spoelen. Voor het intensief reinigen van uw automaat wordt er een reiniger toegevoegd welke ervoor zorgt dat al het vuil wat in de transmissie is achtergebleven samen met de olie in de machine wordt gebracht. Nadat uw automaat 30 minuten gespoeld heeft, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en de nieuwe olie teruggeplaatst en op peil gebracht.

Na het spoelen kan uw “verse” versnellingsbak opnieuw ingeleerd worden door middel van de aanwezige diagnose apparatuur aan te sluiten op uw auto en de versnellingsbak te resetten ,daarna zetten wij de bak in de adaptie modus en leren wij de electronica om te gaan met de nieuwe schone olie .

Keizersveldweg 8 | 8106AG Marienheem | Telefoon: 0572-353853 | Fax:

www.kleinlangevelsloo.nl